söndag 3 mars 2013

Kära Alexandra

Du duger. Du är bra nog. Det gör inget om inte alla älskar dig. Du behöver heller inte älska alla. Det finns ingen som kan leva upp till dina krav på att vara perfekt alltid, inte du själv heller. Det är ok att misslyckas också för dig.

Du är inte det du presterar. Därför kan du släppa din rädsla att vara medelmåttig och din vilja att vara perfekt. Du är älskvärd utan att vara duktig.

Du behöver inte släppa in alla längst in. Du behöver inte lämna ut ditt allra innersta. Du får säga nej.

Lämna gamla hotbilder och livsregler - och bli fri från dem. Om din värsta rädsla blir sann- vad är då det värsta som kan hända?

Din kropp är ditt tempel. Älska den. Den har burit tre perfekta barn till världen, den har gått tusen och tusen mil. Den har kämpat sig igenom skador och sjukdomar, den tar dig alltid dit du vill. Din armar skulle bära dina barn till andra sidan jorden om du var tvungen. Dina fötter skulle gå till världens ände om du måste. Din mage skulle vara hungrig en evighet om dina barn bara fick mat. Dina ögon är klarsynta och din mun har lätt till leendet. Dina bröst är runda och har ammat tre barn, dina lår är starka dina vader slanka. Dina fötter står båda på jorden. Sluta att kritiskt granska din kropp och leta inte mer fel. Nu har du använt halva ditt liv åt att lägga din låga självkänsla i din kropp. Ditt egenvärde sitter inte där. Det räcker nu. Älska din kropp. Det är den värd. Hjälp den framåt. Sluta straffa dig själv.

Du ska aldrig mer ha högre mål för jobbet än för dig själv. Om du behöver hjälp så be om den, men tro också på att du kommer att fixa det. Du kommer att klara målen, du kommer att nå dit du vill. Det blir alltid som man tänkt sig, så våga tänka stort men var realistisk. Fega inte med ett mål som är onåbart.

Älska och var älskad.
Omge dig med människor som får dig att växa.
Våga hänga i. Det är vägen som är målet.
Ta av dig offerkoftan. Den klär dig inte.
Var inte rädd. Bara utanför din box kommer du att fortsätt utvecklas. Kör på! Fortsätt din resa!
Ta emot dagen och allt den har med sig. ALLT. Och gör det som ska göras med kärlek och glimten i ögat.

Sjukt bra jobbat på träningen idag, för övrigt. Du är starkare än någonsin. Och ja. Det var dig själv som du såg i spegeln långt där borta. Snyggare än på länge.2 kommentarer:

  1. Mycket tänkvärt. Känner igen mig själv, speciellt i det där med prestationer. Jag ska ta och fundera lite mer på det.

    SvaraRadera