lördag 11 januari 2014

Lördagsgodis

För ett år sedan startade jag den här bloggen. Då kunde jag inte knyta skorna utan tappa andan. Jag kunde inte stå upp och ta på mig strumporna och alla kläder var trånga. Alla. Då hade jag ändå tränat nästan varje dag hela hösten. Men jag var så tung som jag aldrig varit. Tung, trött och stressad. Sötsugen hela tiden. Men jag var redo. Sedan tog det ändå hela vägen fram till sommaren innan jag gick all in. Men jag antar att min självkänsla behövde de där månaderna för att växa till sig.

Jag är stolt över mig själv att jag gjorde det. Gick all in. Det hade varit så galet mycket enklare att bara käka en chokladbit till och fortsätta handla kläder på tjockisavdelningen. För det har inte varit enkelt. Och det har inte gått snabbt. Och jag har lång väg kvar. Men. Jag har en kompass. Till och med en karta. Jag har slutat att köra runt, runt i rondellen. Jag är på väg åt rätt håll. Det ska bli så roligt att gå in i det här året med annan - starkare kropp, ett starkt sinne och en apa som håller käften.

För ett år sedan på den här bloggen skriver jag om hur svårt det är att hålla i en stång. I dag tog jag 3 Rep Max på 35 kilo och 1 RM på 37 kilo i power clean. 37 kilo. Mer än jag någonsin orkat vända upp förut. Det är ju så häftigt, att för en hundradels sekund känna att hastigheten är den rätta och få fart på stången. Lyfta tyngre än man aldrig gjort förut. Som ett fyrverkeri av känslor. Världens bästa lördagsgodis.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar