onsdag 8 januari 2014

Om det är värt det?

Det finns inga genvägar. Det finns ingen quick fix. Ingen easy way to fitness. Det finns inga "fyra veckor till ett nytt liv". Det finns bara hårt jobb. Blod och tårar. Det gör ont, är svettigt, obekvämt, läskigt och förbannat jobbigt. Så svårt. Och ändå. Så enkelt. För det är bara att göra. Bara att bestämma sig. Det är inte svårare än så. Och ändå. Det svåraste av allt.

Men.  Det är så roligt. Så häftigt, spännande och underbart skönt. När du segrar över roddmaskinen, eller fångar din wall ball i en bra squat.  När du kommer ner - och upp -  i en hel push up är du hemma. När du slår ett personligt rekord och lyfter tyngre än du någonsin gjort växer självkänslan en kubik.

När du kan knyta skorna utan att tappa andan, ta på dig strumporna stående och orkar lyfta din dotter hela vägen till sovrummet är det värt det. Värt varenda svettdroppe. Varenda minuts träningsvärk och varje sekunds vånda över varje WOD är värt det. När du hör dig själv kippa efter andan och kommer på dig själv, fundera över om du kommer att överleva, vet du att du lever. Och fasiken vad det är skönt att leva.

När du möts av vänner som omfamnar dig, känner ditt namn och lyfter dig över varje hinder, vet du att det är crossfit det handlar om. Det här är världens bästa lyckorus. 


2 kommentarer:

  1. Shit alltså, du är pepp och träningsglädje rakt igenom! Vilken resa, säger jag igen!

    SvaraRadera
  2. Man blir så här glad av crossfit :)
    Kram!

    SvaraRadera