fredag 13 juni 2014

Jordgubbar


Jag är galen i dem. Vi prenumererar på Jordgubbar i sommar. Får dem levererade hem till dörren. 3 liter onsdagar och 3 liter fredagar. Fiffigt va! Godast är de direkt ur kartongen tycker jag. Solvarma. Det är  som en ocean av dofter, smaker och minnen av sommarlov som far genom kroppen vid varje tugga.

Men man kan göra jordgubbspaj också! Det här receptet har jag lånat ifrån Cecilia Folkesson.

Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
0,5 dl sötmandel
1 msk fiberhusk
50 gram kokosfett eller smör
1 ägg
Lite salt
1 krm vaniljpulver

Mixa de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt rumstempererat smör/kokosfett och ägget. Mixa tills det blir en bra deg. Tryck ut i en pajform. Nagga med gaffel och förgrädda i ca 10 minuter på 175° C.

Fyll med: 
Jordgubbar
1,5 dl kokosflingor
1 ägg
2o gram smält smör eller kokosfett
1 tsk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Hackade nötter

Skiva eller dela jordgubbarna. Blanda kokos, ägg, smält kokosfett/smör och vaniljpulver. Lägg på jordgubbarna på det förgräddade pajskalet. Smula över kokosröran och strö sist över de hackade nötterna. 175°C i ca 10 minuter, eller tills kokosen har fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde.

Underbart gott!


Toppa med hackade nötter!
Jordgubbar och kokos. Me love.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar