söndag 11 januari 2015

My kind of muffin: ekologiska, glutenfria, mejerifria och sockerfria.

Jag är ingen bagare. Tycker inte det behövs fikabröd längre och känner att alla "sockerfria" alternativ med dadlar och stevia bara lurar mig till sötsug. Bröd äter ingen i familjen längre. Eftersom två av fem inte tål gluten blir det bara krångligt - och de glutenfria köpebröden är verkligen vidriga. De har en innehållsförteckning som är värre än värst. "Glutenfri-varorna" i butikerna - de som ligger på glutenfri-hyllorna är de mest processade varorna av alla.

Men. Ibland blir man sugen på en frukostbulle. Och nu har jag bakat mig fram till det godaste receptet. Funkar finfint när man vill lyxa med lördagsfrulle. Annars funkar ju en fettkaffe alltid bäst. Men ibland så:

Frukostmuffins
(glutenfritt, mejerifritt, sockerfritt. Och Eko. Alla ingredienser finns som ekologiska alternativ)

4 ägg
2 msk smält kokosolja
5 msk kokosmjölk
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl valnötter
1 msk chiafrön
1 msk linfrö
pinjenötter
1-2 kryddmått salt

Vispa äggen, tillsätt kokosoljan och kokosmjölken. Blanda i de torra ingredienserna och klicka ut i muffinsformar. Strö över pinjenötter. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Ät med favvorpålägget. Vi mumsar dem rakt upp- och ner med smör.


Frukostmuffins med pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar